Miodowy kurczak z grillowaną tortillą, papryką i rukolą | Unilever Food Solutions
  1. Glazurowany kurczak

    • Filety z kurczaka pokrój w dużą kostkę, wymieszaj z Delikatem i miodem.
    • Odstaw na 30 minut.
    • Mięso spryskaj Ramą Combi i upiecz w temperaturze 210⁰C, tak aby kurczak był soczysty.
  2. Nadzienie do tortilli

    • Majonez połącz z Ramą 24%, Primerbą i pokrojoną w kostkę papryką. Dopraw do smaku.
    • Tortille delikatnie zgrilluj na patelni.
    • Na 5 tortillach rozłóż farsz i przykryj z góry pozostałymi tortillami.
    • Tak przygotowane tortille pokrój.
  3. Sałatka

    • Pomidorki przekrój na połówki, cebulę pokrój w piórka i delikatnie wymieszaj z rukolą.
    • Przygotuj sos, łącząc oliwę z sokiem z cytryny i przyprawami.
  4. Podanie

    • Sałatkę nałóż na talerz, polej sosem, ułóż kurczaka i kawałki tortilli.