Miodowy kurczak z grillowaną tortillą, papryką i rukolą
Glazura powoduje, że kurczak uzyskuje połysk i soczystość na dłużej.

Składniki
Glazurowany kurczak
-
Filet z kurczaka 1.5 kg
-
Miód 80 g
Nadzienie do tortilli
-
Przyprawy: sól i pieprz
-
Tortilla 10 szt
Sałatka
-
Pomidory koktajlowe 510 g
-
Cebula czerwona 56 g
-
Rukola 250 g
-
Oliwa z oliwek 100 ml
-
Sok z cytryny świeży 40 ml
Przygotowanie
-
Glazurowany kurczak
- Filety z kurczaka pokrój w dużą kostkę, wymieszaj z Delikatem i miodem.
- Odstaw na 30 minut.
- Mięso spryskaj Ramą Combi i upiecz w temperaturze 210⁰C, tak aby kurczak był soczysty.
-
Nadzienie do tortilli
- Majonez połącz z Ramą 24%, Primerbą i pokrojoną w kostkę papryką. Dopraw do smaku.
- Tortille delikatnie zgrilluj na patelni.
- Na 5 tortillach rozłóż farsz i przykryj z góry pozostałymi tortillami.
- Tak przygotowane tortille pokrój.
-
Sałatka
- Pomidorki przekrój na połówki, cebulę pokrój w piórka i delikatnie wymieszaj z rukolą.
- Przygotuj sos, łącząc oliwę z sokiem z cytryny i przyprawami.
-
Podanie
- Sałatkę nałóż na talerz, polej sosem, ułóż kurczaka i kawałki tortilli.