+

Glazurowany kurczak

Nadzienie do tortilli

Sałatka

  • Pomidory koktajlowe 510 g
  • Cebula czerwona 56 g
  • Rukola 250 g
  • Oliwa z oliwek 100 ml
  • Sok z cytryny świeży 40 ml
  1. Glazurowany kurczak

    • Filety z kurczaka pokrój w dużą kostkę, wymieszaj z Delikatem i miodem.
    • Odstaw na 30 minut.
    • Mięso spryskaj Ramą Combi i upiecz w temperaturze 210⁰C, tak aby kurczak był soczysty.
  2. Nadzienie do tortilli

    • Majonez połącz z Ramą 24%, Primerbą i pokrojoną w kostkę papryką. Dopraw do smaku.
    • Tortille delikatnie zgrilluj na patelni.
    • Na 5 tortillach rozłóż farsz i przykryj z góry pozostałymi tortillami.
    • Tak przygotowane tortille pokrój.
  3. Sałatka

    • Pomidorki przekrój na połówki, cebulę pokrój w piórka i delikatnie wymieszaj z rukolą.
    • Przygotuj sos, łącząc oliwę z sokiem z cytryny i przyprawami.
  4. Podanie

    • Sałatkę nałóż na talerz, polej sosem, ułóż kurczaka i kawałki tortilli.
+