Mini tarta z niespodzianką z czerwonych owoców

Składniki
Mini tarta z niespodzianką z czerwonych owoców
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł629.9
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Słodkie ciasto
Mąka
/g
500.0 g
0%
Mąka migdałowa
/g
125.0 g
0%
Cukier puder
/g
250.0 g
0%
Sól morska
/g
5.0 g
0%
Masło
/g
300.0 g
0%
Jajko
/szt.
2.0 szt.
0%
Aromat waniliowy
/ml
5.0 ml
0%
Kompot z czerwonych owoców
Jagody
/g
100.0 g
0%
Maliny
/g
100.0 g
0%
Cukier
/g
100.0 g
0%
Krem waniliowy
Laska wanilii
/szt.
1.0 szt.
0%
Żelatyna, w płatkach
/szt.
4.0 szt.
0%
Śmietanka 30%
/l
1.0 l
0%
Dekoracja
Sorbet Wiśniowy Carte d'Or
/porcja
1.0 porcja
0%
Lody Truskawka Carte d'Or
/porcja
1.0 porcja
0%
Zamarznięte Maliny
/
0.0
0%
Jagody
/
0.0
0%
Puder Truskawkowy
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Słodkie ciasto
-
Mąka 500.0 g
-
Mąka migdałowa 125.0 g
-
Cukier puder 250.0 g
-
Sól morska 5.0 g
-
Masło 300.0 g
-
Jajko 2.0 szt.
-
Aromat waniliowy 5.0 ml
Kompot z czerwonych owoców
-
Jagody 100.0 g
-
Maliny 100.0 g
-
Cukier 100.0 g
Krem waniliowy
-
Laska wanilii 1.0 szt.
-
Żelatyna, w płatkach 4.0 szt.
-
Śmietanka 30% 1.0 l
Dekoracja
-
Sorbet Wiśniowy Carte d'Or 1.0 porcja
-
Lody Truskawka Carte d'Or 1.0 porcja
-
Zamarznięte Maliny
-
Jagody
-
Puder Truskawkowy
-
Słodkie ciasto
- Zmiksuj mąkę, mąkę migdałową, cukier puder, sól morską i masło.
- Następnie dodaj jajka i aromat waniliowy.
- Powstałą masę odstaw na 30 minut.
- Uformuj ciasto w mini tarty.
- Piecz przez 10 minut w 180°C.
-
Kompot z czerwonych owoców
- W międzyczasie usmaż jagody, maliny i cukier, następnie ostudź.
-
Krem waniliowy
- Zagotuj śmietanę, cukier i wanilię.
- Potem dodaj wcześniej namoczoną żelatynę i odstaw do lodówki na 24 godziny.
- Po tym czasie ubij masę z odrobiną świeżej śmietanki do konsystencji bitej śmietany.
-
Dekoracja
- Tartę wypełnij usmażonymi owocami.
- Następnie dodaj porcję sorbetu wiśniowego Carte d'Or albo lodów truskawkowych Carte d'Or, a dookoła lodów za pomocą szprycy cukierniczej ułóż krem waniliowy.
- Na koniec dodaj maliny, jagody i puder truskawkowy do dekoracji.