+

Słodkie ciasto

  • Mąka 500.0 g
  • Mąka migdałowa 125.0 g
  • Cukier puder 250.0 g
  • Sól morska 5.0 g
  • Masło 300.0 g
  • Jajko 2.0 szt.
  • Aromat waniliowy 5.0 ml

Kompot z czerwonych owoców

  • Jagody 100.0 g
  • Maliny 100.0 g
  • Cukier 100.0 g

Krem waniliowy

  • Laska wanilii 1.0 szt.
  • Żelatyna, w płatkach 4.0 szt.
  • Śmietanka 30% 1.0 l

Dekoracja

  1. Słodkie ciasto

    • Zmiksuj mąkę, mąkę migdałową, cukier puder, sól morską i masło.
    • Następnie dodaj jajka i aromat waniliowy.
    • Powstałą masę odstaw na 30 minut.
    • Uformuj ciasto w mini tarty.
    • Piecz przez 10 minut w 180°C.
  2. Kompot z czerwonych owoców

    • W międzyczasie usmaż jagody, maliny i cukier, następnie ostudź.
  3. Krem waniliowy

    • Zagotuj śmietanę, cukier i wanilię.
    • Potem dodaj wcześniej namoczoną żelatynę i odstaw do lodówki na 24 godziny.
    • Po tym czasie ubij masę z odrobiną świeżej śmietanki do konsystencji bitej śmietany.
  4. Dekoracja

    • Tartę wypełnij usmażonymi owocami.
    • Następnie dodaj porcję sorbetu wiśniowego Carte d'Or albo lodów truskawkowych Carte d'Or, a dookoła lodów za pomocą szprycy cukierniczej ułóż krem waniliowy.
    • Na koniec dodaj maliny, jagody i puder truskawkowy do dekoracji.