Miecznik z grilla z vinaigrette i bukietem sałat
Co raz częściej klienci oczekują lżejszych dań - połączenie grillowanego miecznika z sałatami to idealna odpowiedź.

Składniki
Ryba
-
Miecznik (steki) 1.6 kg
-
Sól morska
Sos sałatkowy
-
Oliwa z oliwek 160 ml
-
Olej z suszonych pomidorów 60 ml
Sałata
-
Olej z suszonych pomidorów
-
Bukiet sałat 300 g
-
Szparagi białe 400 g
-
Rzodkiewki 250 g
Przygotowanie
-
Ryba
- Miecznika zgrilluj, delikatnie przypraw solą morską.
-
Sos sałatkowy
- Sos sałatkowy ogrodowy połącz z oliwą, drobno pokrojonymi pomidorami i olejem z suszonych pomidorów, odstaw na minimum godzinę.
-
Sałata
- Sałaty oczyść, szparagi obierz pokrój w dowolny sposób i lekko zblanszuj. Rzodkiewki pokrój w plasterki.
-
Podanie
- Na talerzu ułóż rybę, polej przygotowanym sosem, serwuj z sałatami i warzywami skropionymi octem winnym.