+

Śledź

  • Śledźpłaty 1.2 kg
  • Sok jabłkowy 800 ml
  • Goździki 2 cu
  • Liście laurowe 1 g

Sos majonezowy

  • Szczypiorek 35 g
  • Buraki pieczone 400 g
  • Pomidory(kostka) 250 g

Wykończenie

  • Cebula(krążki) 150 g
  • Sałata frisee 40 g
  • Bułki 10 szt.
  1. Śledź

    • Sok jabłkowy zagotuj z goździkami i liśćmi laurowymi. Do wystudzonego wywaru włóż wypłukane śledzie na 5 godzin.
  2. Sos majonezowy

    • Majonez wymieszaj z Esencją bulionu rybnego i drobno krojonym szczypiorem.
    • Buraki pokrój w kostkę, połącz z pomidorami, szczypiorem i koperkiem.
    • Dopraw sosem ogrodowym i pieprzem kolorowym.
  3. Wykończenie

    • Bułkę przekrój, posmaruj sosem majonezowym.
    • Połóż sałatę, śledzia i sałatkę z buraka.
    • Udekoruj krążkami cebuli.
+