Marynowany łosoś z buraczkami i koperkiem
Połączenie buraka i łososia w świątecznej odsłonie.

Składniki
Marynowany łosoś z buraczkami i koperkiem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Marynowany łosoś
Łosoś ze skórą
/kg
1.0 kg
0%
Sos sałatkowy koperkowy Knorr 0,8 kg
/g
50.0 g
0%

Koperek świeży
/g
40.0 g
0%
Sól morska
/g
200.0 g
0%
Cukier
/g
250.0 g
0%
Esencja bulionu rybnego Knorr Professional 1 l
/ml
30.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Buraki
Buraki gotowane
/g
500.0 g
0%
Ocet winny czerwony
/ml
25.0 ml
0%
Olej lniany
/ml
90.0 ml
0%
Sól Morska Do Smaku
/
0.0
0%
Buraki surowe
/cu
0.0 cu
0%
Dekoracja
Rzodkiewki
/cu
10.0 cu
0%
Hellmann's Majonez do dekoracji 3 l
/ml
300.0 ml
0%

Chleb tostowy
/g
90.0 g
0%
Podanie
Liście Buraków Do Dekoracji
/
0.0
0%
Koperek świeży
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Marynowany łosoś
-
Łosoś ze skórą 1.0 kg
-
Koperek świeży 40.0 g
-
Sól morska 200.0 g
-
Cukier 250.0 g
Buraki
-
Buraki gotowane 500.0 g
-
Ocet winny czerwony 25.0 ml
-
Olej lniany 90.0 ml
-
Sól Morska Do Smaku
-
Buraki surowe
Dekoracja
-
Rzodkiewki 10.0 cu
-
Chleb tostowy 90.0 g
Podanie
-
Liście Buraków Do Dekoracji
-
Koperek świeży
-
Marynowany łosoś
- Łososia natrzyj Esencją, posyp suchym sosem sałatkowym koperkowym i posiekanym koperkiem, a następnie połącz z solą oraz cukrem.
- Owiń folią i odstaw do lodówki do 12 do 24 godzin do zamarynowania.
-
Buraki
- Ugotowane buraki uformuj połącz z octem, olejem i solą morską, odstaw do zamarynowania.
- Z surowych buraków przygotuj twisty i przełóż je na papier, celem przeschnięcia.
-
Dekoracja
- Cienkie plastry rzodkiewek włóż do wody z lodem.
- Chleb tostowy rozwałkuj, wytnij małe krążki a następnie upiecz w piecu.
- Majonez połącz z odrobiną marynaty od buraków aby uzyskał burczany smak i wygląd.
-
Podanie
- Łososia pokrój w plastry i razem z burakami przełóż na talerz.
- Całość udekoruj majonezem, liśćmi buraków i koperkiem. Danie skrop sosem od marynowania buraków.