+

Marynowany łosoś

Buraki

  • Buraki gotowane 500 g
  • Ocet winny czerwony 25 ml
  • Olej lniany 90 ml
  • Sól morska do smaku
  • Buraki surowe

Dekoracja

Podanie

  • Liście buraków do dekoracji
  • Koperek świeży
  1. Marynowany łosoś

    • Łososia natrzyj Esencją, posyp suchym sosem sałatkowym koperkowym i posiekanym koperkiem, a następnie połącz z solą oraz cukrem.
    • Owiń folią i odstaw do lodówki do 12 do 24 godzin do zamarynowania.

  2. Buraki

    • Ugotowane buraki uformuj połącz z octem, olejem i solą morską, odstaw do zamarynowania.
    • Z surowych buraków przygotuj twisty i przełóż je na papier, celem przeschnięcia.
  3. Dekoracja

    • Cienkie plastry rzodkiewek włóż do wody z lodem.
    • Chleb tostowy rozwałkuj, wytnij małe krążki a następnie upiecz w piecu.
    • Majonez połącz z odrobiną marynaty od buraków aby uzyskał burczany smak i wygląd.
  4. Podanie

    • Łososia pokrój w plastry i razem z burakami przełóż na talerz.
    • Całość udekoruj majonezem, liśćmi buraków i koperkiem. Danie skrop sosem od marynowania buraków.
+