+

Panna cotta

Konfitura

  • Sok pomarańczowy 200 ml
  • Likier pomarańczowy 30 ml
  • Skrobia ziemniaczana 20 g
  • Pomarańcze(kostka) 500 g

Sianko z marchewki

  • Marchew 306 g
  1. Panna cotta

    • Sok z marchewki zagotuj, dodaj Panna Cottę i wymieszaj. Połącz z Ramą 31% i przelej do foremek. Odstaw do lodówki na minimum 4 godziny.
  2. Konfitura

    • Zagotuj sok pomarańczowy z pozostałymi składnikami. Na koniec dodaj pomarańcze.
    • Całość przykryj papierem do pieczenia i duś na wolnym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji.
  3. Sianko z marchewki

    • Marchew obierz i pokój w bardzo cienkie paski, osusz ręcznikiem papierowym i ułóż pomiędzy dwie blachy G/N (perforowane) wyłożone papierem.
    • Susz w piecu konwekcyjnym w temperaturze 120⁰C, od czasu do czasu mieszając.
  4. Podanie

    • Panna Cottę wyjmij z foremek i ułóż na talerzach z dodatkiem konfitury. Podawaj z przygotowanym siankiem z marchewki.
+