Menu

Składniki

+

Owoce morza

  • Krewetki 8/12 30.0 szt.
  • Ośmiornica 600.0 g
  • Kalmary 400.0 g
  • Oliwa 80.0 ml
  • Czosnek 30.0 g
  • Papryka chili świeża 30.0 g
  • Wino białe wytrawne 150.0 ml
  • Masło 150.0 g
  • Natka pietruszki, posiekana 40.0 g
  • Sól
  • Sok z cytryny świeży

Pesto szpinakowe

Pomidory


Połączyłem Tomato Pronto Knorr Professional z sokiem z pomarańczy, aby nadać daniu słodkiego, owocowego smaku, przywodzącego na myśl południowo-włoskie klimaty.

...

Przygotowanie

  1. Owoce morza

    • Krewetki oczyść i obsmaż na patelni na oliwie z czosnkiem, chili, ośmiorniczkami i kalmarami. Następnie podlej winem i odparuj. 
    • Dopraw solą i sokiem z cytryny. Dodaj masło i posiekaną natkę.
  2. Pesto szpinakowe

    • Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze.
  3. Pomidory

    • Tomato Pronto połącz z sokiem pomarańczowym. Gotuj do odparowania płynu. Dopraw do smaku.
  4. Makaron

    • Makaron Maccheroni Knorr Professional
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza