Makaron farfalle w kremowym sosie z kurczakiem, bekonem i kurkami
Dodając Zupę krem z kurek, wzmocnisz grzybowy smak potrawy. Jeśli chcesz podać to danie podczas większej imprezy, to przed podgrzaniem wymieszaj wcześniej zimny makaron ugotowany al dente z zimnym sosem. Dzięki temu makaron wchłonie mniej sosu i nie będzie suchy.

Składniki
Makaron farfalle w kremowym sosie z kurczakiem, bekonem i kurkami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Drób
Pierś z kurczaka
/g
700.0 g
0%
Knorr Delikat Przyprawa do drobiu 0,6 kg
/g
25.0 g
0%

Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
25.0 ml
0%
Sos
Woda
/ml
300.0 ml
0%
Boczek wędzony
/g
150.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
30.0 ml
0%
Dymka
/g
100.0 g
0%
Czosnek, posiekany
/ząbki
3.0 ząbki
0%
Kurki mrożone
/g
300.0 g
0%
"Śmietanka" roślinna 30%
/l
1.0 l
0%
Świeże liście szpinaku „baby”
/g
500.0 g
0%
Sól
/g
0.0 g
0%
Makaron
Makaron Farfalle (Kokardki) Knorr Professional 3kg
/g
800.0 g
0%

Podanie
Pokrojona Zielona Dymka
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Drób
-
Pierś z kurczaka 700.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 25.0 ml
Sos
-
Woda 300.0 ml
-
Boczek wędzony 150.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 30.0 ml
-
Dymka 100.0 g
-
Czosnek, posiekany 3.0 ząbki
-
Kurki mrożone 300.0 g
-
"Śmietanka" roślinna 30% 1.0 l
-
Świeże liście szpinaku „baby” 500.0 g
-
Sól
Makaron
Podanie
-
Pokrojona Zielona Dymka
-
Drób
- Kurczaka pokrój w krótkie paski, wymieszaj z Delikatem i Ramą Culinesse.
- Przełóż na G/N i wstaw do pieca nagrzanego do temperatury 190⁰C na około 6-8 minut.
-
Sos
- Zupę krem z kurek wymieszaj z ciepłą wodą i zagotuj.Pokrojony boczek zasmaż na Ramie Culinesse.
- Następnie dodaj białą część dymki pokrojoną w piórka, czosnek i kurki. Całość smaż przez chwilę.
- Następnie dodaj Ramę 31% i chwilę gotuj. Dodaj ugotowany wcześniej krem z kurek, zapieczonego kurczaka i liście szpinaku. Całość zagotuj i dopraw do smaku.
-
Makaron
- Makaron ugotuj al dente i zahartuj.
-
Podanie
- Makaron wymieszaj z sosem, przełóż na G/N i posyp pokrojoną zieloną dymką.