Maślany indyk z aromatycznym sosem z mleczkiem kokosowym i chili
Masło, którym nadziewasz indyka, możesz obtoczyć lub połączyć z dodatkiem dowolnego zioła lub przyprawy. Podczas pieczenia przeniknie ono do mięsa.

Składniki
Maślany indyk z aromatycznym sosem z mleczkiem kokosowym i chili
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Indyk
Pierś indyka
/kg
2.5 kg
0%
Knorr Professional Marynata do drobiu 0,7 kg
/g
40.0 g
0%

Masło 82%
/g
200.0 g
0%
Sól do smaku
/g
0.0 g
0%
Rama Combi Profi 3,7 l
/ml
30.0 ml
0%
Sos
Powstały sos
/ml
700.0 ml
0%
Sos Cafe de Paris Knorr 0,8 kg
/g
140.0 g
0%

Knorr Mleczko kokosowe w proszku 1 kg
/g
80.0 g
0%

Podanie
Chili
/g
0.0 g
0%
Kolendra świeża
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Indyk
-
Pierś indyka 2.5 kg
-
Masło 82% 200.0 g
-
Sól do smaku
-
Rama Combi Profi 3,7 l 30.0 ml
Sos
-
Powstały sos 700.0 ml
Podanie
-
Chili
-
Kolendra świeża
-
Indyk
- Filet z indyka dopraw marynatą.
- Masło pokrój na trójkąty. Obtocz w soli i zamroź, a następnie nadziej nim mięso.
- Indyka spryskaj Ramą Combi Profi i wstaw do pieca nagrzanego do temperatury 230°C.
- Po 5 minutach zmniejsz do temperatury 165°C i piecz do miękkości.
-
Sos
- Powstały sos od pieczenia mięsa zalej wodą, zagotuj, przecedź przez drobne sito i połącz z sosem Café de Paris, dodając mleko kokosowe.
- Sos zgotuj na wolnym ogniu
-
Podanie
- Indyka podawaj na warzywach, polanego sosem, posypując świeżą kolendrą i chili