Młody kogut / puree ziemniaczano-truflowe / sos gravy
.jpg)
Składniki
Młody kogut / puree ziemniaczano-truflowe / sos gravy
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł1175.29
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Młody kogut
Młody kogut
/kg
2.5 kg
0%
Sól
/g
25.0 g
0%
Tymianek świeży
/g
3.0 g
0%
SOS
Wywar z pieczonych kości koguta
/ml
500.0 ml
0%
PUREE ZIEMNIACZANO-TRUFLOWE
Woda
/l
1.0 l
0%
Masło
/g
50.0 g
0%
Pasta truflowa
/g
30.0 g
0%
Puree ziemniaczane z mlekiem Knorr 4 kg
/g
190.0 g
0%

DODATKI
Brokuł młody
/g
400.0 g
0%
Marchew mini
/g
120.0 g
0%
Cukinia żółta
/g
150.0 g
0%
Cebula czerwona
/g
70.0 g
0%
Masło
/g
50.0 g
0%
Sól
/g
5.0 g
0%
Tymianek świeży
/g
2.0 g
0%
Oliwa truflowa
/ml
50.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Młody kogut
-
Młody kogut 2.5 kg
-
Sól 25.0 g
-
Tymianek świeży 3.0 g
SOS
-
Wywar z pieczonych kości koguta 500.0 ml
PUREE ZIEMNIACZANO-TRUFLOWE
-
Woda 1.0 l
-
Masło 50.0 g
-
Pasta truflowa 30.0 g
DODATKI
-
Brokuł młody 400.0 g
-
Marchew mini 120.0 g
-
Cukinia żółta 150.0 g
-
Cebula czerwona 70.0 g
-
Masło 50.0 g
-
Sól 5.0 g
-
Tymianek świeży 2.0 g
-
Oliwa truflowa 50.0 ml
-
Młody kogut
- Koguta natrzyj solą, do środka włóż tymianek. Odstaw na kilka godzin.
- Wstaw do pieca (parowanie z pieczeniem) w temp. 165°C na 45 minut.
- Ciepłe koguty przekrój na połowę i usuń kości.
-
SOS
- Kości od pieczenia kogutów i sos powstawały przy pieczeniu zalej wodą i gotuj przez chwilę.
- Wywar przecedź, dodaj Sos pieczeniowy i Zasmażkę.
-
PUREE ZIEMNIACZANO-TRUFLOWE
- Do przegotowanej wody o temp. 80°C dodaj masło, pastę truflową i Puree.
- Wymieszaj, odstaw na 2-3 minuty.
-
DODATKI
- Warzywa pokrój w dowolny sposób, brokuł i marchew sparz.
- Podsmaż na maśle, dopraw solą, tymiankiem i skrop oliwą truflową.