+

Sos

Sałatka

  • Bazylia świeża 15 g
  • Szpinakbaby 100 g
  • Pomidory suszone z oliwy 100 g
  • Ser mozarella 300 g
  • Szynka Parmeńska 100 g
  1. Sos

    • Sos sałatkowy włoski wymieszaj w zimnej wodzie, dodaj olej, miód i ocet balsamiczny. Odstaw na 10 minut.
    • Po tym czasie wymieszaj ponownie. Sos jest gotowy do podania i nie rozwarstwia się.
  2. Sałatka

    • Makaron Grandine ugotuj i odsącz, wymieszaj z listkami szpinaku, pokrojonymi suszonymi pomidorami i listkami bazylii.
    • Na talerzu układaj wymieszane składniki, ułóż również kulki mozzarelli oraz lekko rozerwane płaty szynki parmeńskiej.
    • Sos dekoracyjnie rozlej na talerzu lub podaj osobno.
    • Dekoruj według uznania mikroziołami i kwiatami jadalnymi.