Lakierowany kurczak z miodem i sezamem (BG)
Bezglutenowa propozycja dania głównego.
/main-header.jpg)
Składniki
Lakierowany kurczak z miodem i sezamem (BG)
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Puree z cieciorki
Cieciorka 500 G
/
0.0
0%
Esencja bulionu drobiowego Knorr Professional 1 l
/ml
25.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Masło
/g
100.0 g
0%
Olej sezamowy
/ml
20.0 ml
0%
Kumin Do Smaku
/
0.0
0%
Sól
/g
0.0 g
0%
Kurczak
Udka z kurczaka 10 szt.
/kg
2.5 kg
0%
Przyprawy (sól i pieprz)
/x
0.0 x
0%
Olej rzepakowy (do smażenia)
/ml
0.0 ml
0%
Miód
/g
100.0 g
0%
Woda
/ml
500.0 ml
0%
Sos sojowy
/ml
40.0 ml
0%
Nasiona sezamu prażone
/g
20.0 g
0%
Redukcja drobiowa do sosów Knorr Professional 0,8 kg
/g
50.0 g
0%
Podanie
Mała marchewka baby
/g
200.0 g
0%
Okra 100 G
/
0.0
0%
Szparagi zielone
/g
200.0 g
0%
Rzepa baby
/g
300.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Puree z cieciorki
-
Cieciorka 500 G
-
Masło 100.0 g
-
Olej sezamowy 20.0 ml
-
Kumin Do Smaku
-
Sól
Kurczak
-
Udka z kurczaka 10 szt. 2.5 kg
-
Przyprawy (sól i pieprz)
-
Olej rzepakowy (do smażenia)
-
Miód 100.0 g
-
Woda 500.0 ml
-
Sos sojowy 40.0 ml
-
Nasiona sezamu prażone 20.0 g
-
Redukcja drobiowa do sosów Knorr Professional 0,8 kg 50.0 g
Podanie
-
Mała marchewka baby 200.0 g
-
Okra 100 G
-
Szparagi zielone 200.0 g
-
Rzepa baby 300.0 g
-
Puree z cieciorki
- Cieciorkę ugotuj w wodzie z dodatkiem esencji bulionu z kury.
- Następnie zmiksuj i przetrzyj przez sito.
- Na koniec dodaj masło, oliwę i dopraw do smaku.
-
Kurczak
- Udka przetnij na pół, oczyść nóżkę a podudzie wytrybuj. Przypraw solą i pieprzem.
- Na oleju podsmaż mięso, aż nabierze rumianego koloru, obsmażony drób przełóż do pieca i piecz do miękkości, na patelnię od smażenia drobiu dodaj miód, sezam i sos sojowy i chwilę podgotuj, podlej wodą dodaj redukcję drobiową i wymieszaj, tak, aby wszystkie składniki się połączyły. Redukuj do konsystencji sosu.
-
Podanie
- Warzywa obierz i zblanszuj.
- Kurczaka serwuj z przygotowanym sosem i warzywami na puree z cieciorki.