+

Warzywa

  • Kabaczek 400 g
  • Cukinia 500 g
  • Papryka czerwona 600 g
  • Papryka żółta 600 g
  • Cebula czerwona 150 g
  • Mięta (do smaku)
  • Kolendra (do smaku)

Kuskus

  1. Warzywa

    • Oczyść i umyj warzywa. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a pozostałe warzywa pokrój w duże cząstki.
    • Miętę i kolendrę drobno pokrój.
  2. Kuskus

    • Zagotuj wodę, dodaj esencję bulionu warzywnego, dodaj kuskus, zagotuj, przykryj pokrywką i odstaw na 10 minut.
  3. Kuskus z warzywami

    • Podsmaż cebulę na oliwie z oliwek.
    • Dodaj pozostałe warzywa i smaż, tak by warzywa były chrupkie, a nie rozgotowane.
    • Dopraw Esencją Umami Knorr Professional.
    • Pod koniec dodaj ugotowany kuskus, miętę i kolendrę.
    • Całość delikatnie wymieszaj. Jeśli będzie taka potrzeba dodaj szczyptę soli.
    • Udekoruj świeżymi ziołami.