1. Kurczak Tikka Masala

    • Kurczaka pokrój w dużą kostkę.
    • W dużej misce wymieszaj Primerbę czosnkową, drobno starty imbir, olej, sól, paprykę i mieszankę przyprawową Garam Masala. Wymieszaj z kurczakiem i pozostaw do zamarynowania.
    • Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj pozostałe przyprawy i zasmażaj tak, by wszystkie składniki oddały swój aromat. Całość zalej Tomato Pronto i duś do uzyskania konsystencji sosu. Pod koniec dodaj Ramę 31%.
    • Całość zmiksuj.
    • Kurczaka smaż na rozgrzanym tłuszczu, aż nabierze lekko brązowego koloru.
    • Zasmażone mięso zalej przygotowanym sosem, duś na wolnym ogniu około 10 minut.
  2. Podanie

    • Podawaj z ugotowanym ryżem basmati i świeżą kolendrą.
+