+

Kurczak

Glazura

  • Sos ostrygowy 200 g
  • Woda 100 ml
  • Czosnek (roztarty) 6.32 ząbków
  • Trawa cytrynowa (rozgnieciona i pokrojona) 3 cu
  • Kolendra ziarna (roznieciona) 20 g
  • Limonka 2 cu
  • Cukier 50 g

Grillowanie

  • Patyki bambusowe 20 szt.

Podanie

  • Ryż jaśminowy 400 g
  1. Kurczak

    • Kurczaka przetnij na pół, usuń kości, pozostawiając udka i skrzydełka.
    • Wodę wymieszaj z solą, włóż do niej kurczaki i odstaw do lodówki na minimum 12 godzin.
    • Po wyjęciu z solanki wypłucz mięso w zimnej wodzie i osusz, natrzyj Delikatem i Ramą Culinesse.
  2. Glazura

    • Składniki glazury wymieszaj i krótko gotuj. Odstaw do wystygnięcia.
  3. Grillowanie

    • Przed grillowaniem zepnij kurczaka patykami bambusowymi (umieść kurczaka między dwoma patykami, związując końcówki patyków z dwóch stron).
    • Piecz na grillu węglowym lub lawowym, często przewracając kurczaki na drugą stronę.
    • Na 10 minut przed końcem grillowania posmaruj kurczaki glazurą z dwóch stron, obracając mięso co jakiś czas.
    • Ten przepis możesz również wykonać w piecu konwekcyjnym, nagrzanym do temperatury 175°C.
  4. Podanie

    • Podawaj z ugotowanym ryżem jaśminowym.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto