Menu

Składniki

+

Wykonanie

  1. Wykonanie

    • Kurczaka pokrój na części, przypraw solą i pieprzem, zalej winem, dodaj cebulę i czosnek pokrojone w kostkę.
    • Odstaw na 24 godziny do lodówki, wyjmij z marynaty i osusz.
    • Na patelni zasmaż pokrojony boczek. Na tłuszczu od smażenia boczku obsmaż kurczaka i przełóż do garnka.
    • Marchew i seler pokrój w dowolny sposób, podsmaż i dodaj do kurczaka.
    • Sos pieczeniowy wymieszaj w wodzie i zalej nim kurczaka, dodaj tymianek i namoczone prawdziwki.
    • Garnek przykryj i wstaw do pieca nagrzanego do 180°C na 1 godzinę.
    • Pieczarki pokrój w cząstki, podsmaż, dopraw do smaku i dodaj do sosu.
    • Pokrojoną bagietkę posmaruj masłem wymieszanym z pietruszką i zapiecz.
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu