+

Wykonanie

  • Olej 20 ml
  • Cebula, kostka 100 g
  • Czosnek 20 g
  • Woda 1000 ml
  • Cukier 60 g
  • Ocet jabłkowy 100 ml
  • Skrobia ziemniaczana do konsystencji
  • Ananas 200 g
  • Jabłko 400 g
  • Otręby 30 g
  • Filet z kurczaka 600 g
  • Mieszanka warzyw chińskich 700 g
  1. Wykonanie

    • Na oleju zasmaż cebulę, czosnek i koncentrat. Zalej wodą, gotuj przez chwilę.
    • Następnie dodaj cukier, ocet, Delikat i zagęść skrobią ziemniaczaną rozprowadzoną w wodzie, do uzyskania pożądanej konsystencji.
    • Do gotującego się sosu dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka, otręby, warzywa, jabłko i ananasa.
    • Całość zagotuj i gotuj aż składniki będą miękkie.
    • W razie konieczności zagęść.
    • Gotowy sos podawaj z ryżem.
+