+

Kurczak

  • Podudzia z kurczaka 20 cu
  • Sól do smaku

Sos

  • Wywar warzywny (niesolony) 600 ml
  • Piwo 400 ml
  • Cebula ( posiekana) 80 g
  • Marchew 100 g
  • Pieczarki 100 g
  • Liść laurowy 2 cu
  • Ziemniaki 1000 g
  • Tymianek świeży 3 gałązki
  • Cukinia 100 g
  • Sól, pieprz do smaku
  1. Kurczak

    • Podudzia dopraw Marynatą do drobiu i solą.
    • Głęboką blachę GN spryskaj Ramą Combi, ułóż na niej podudzia, a następnie spryskaj je z góry Ramą Combi.
    • Piecz w temperaturze 190°C przez 10 minut.
  2. Sos

    • Sos pieczeniowy rozprowadź w gorącym wywarze warzywnym, wymieszanym z jasnym piwem.
    • Cebulę, marchew i ziemniaki podziel na cząstki, pieczarki pokrój na połówki.
    • Cebulę zeszklij, dodaj marchew, pieczarki, ziemniaki, liść laurowy i tymianek. Całość zasmaż i dodaj do sosu. Wlej Ramę Cremefine Fraiche i wymieszaj.
    • Gotowym sosem zalej opieczone udka.
    • Blachę wstaw ponownie do pieca nagrzanego do temperatury 160°C i piecz przez 20 minut.
    • Pod koniec dodaj cząstki cukinii i dopraw do smaku.
+