+

Kurczak

Sos

  1. Kurczak

    • Podudzia dopraw Marynatą do drobiu i solą.
    • Głęboką blachę GN spryskaj Ramą Combi, ułóż na niej podudzia, a następnie spryskaj je z góry Ramą Combi.
    • Piecz w temperaturze 190°C przez 10 minut.
  2. Sos

    • Sos pieczeniowy rozprowadź w gorącym wywarze warzywnym, wymieszanym z jasnym piwem.
    • Cebulę, marchew i ziemniaki podziel na cząstki, pieczarki pokrój na połówki.
    • Cebulę zeszklij, dodaj marchew, pieczarki, ziemniaki, liść laurowy i tymianek. Całość zasmaż i dodaj do sosu. Wlej Ramę Cremefine Fraiche i wymieszaj.
    • Gotowym sosem zalej opieczone udka.
    • Blachę wstaw ponownie do pieca nagrzanego do temperatury 160°C i piecz przez 20 minut.
    • Pod koniec dodaj cząstki cukinii i dopraw do smaku.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.