+

Kurczak

  • Cukinia, 30 plastrów krojonych po skosie 1 szt
  • Filet z kurczaka 1.3 kg
  • Szynka dojrzewająca 10 plastrów
  • Ciasto francuskie a’0,350 kg 3 szt
  • Jaja 1 szt

Sos

Warzywa

  • Fasolka szparagowa zielona cała 500 g
  • Groszek cukrowy 200 g
  • Jarmuż 150 g
  • Szalotka przekrojona na pół 200 g

Podanie

  • Miks ziół
  1. Kurczak

    • Plastry cukinii lekko zgrilluj, przełóż na papierowe ręczniki.
    • Filety oczyść, przypraw Marynatą do drobiu. Obsmaż z dwóch stron na Ramie Culinesse.
    • Na mięsie ułóż plastry cukinii i owiń szynką.
    • Ciasto pokrój na prostokąty.
    • Mięso zawiń w ciasto i posmaruj rozmąconym jajkiem.
    • Piecz w temperaturze 200⁰C z sondą ustawioną na temperaturę 67⁰C.
  2. Sos

    • Na oliwie zeszklij cebulę z czosnkiem i paprykami. Wlej wino i redukuj.
    • Dodaj wodę, Sos Napoli, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
    • Do gotującego się sosu dodaj pozostałe składniki i dopraw do smaku.
  3. Warzywa

    • Wszystkie warzywa posyp Aroma Mixem i ugotuj na parze w piecu.
  4. Podanie

    • Danie ułóż na talerzu i udekoruj świeżymi ziołami. Danie ułóż na talerzu i udekoruj świeżymi ziołami.
+