Kurczak w chrupiącej panierce kokosowej z miętowym sosem
Wygodnym sposobem na przygotowanie klusek drobiowych jest przekładanie musu z łyżki na łyżkę, dzięki czemu uzyskasz kształt łódeczki. Pamiętaj, aby łyżki moczyć w zimnej wodzie.

Składniki
Kurczak w chrupiącej panierce kokosowej z miętowym sosem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Kurczak
Filet z kurczaka
/g
750.0 g
0%
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l
/ml
375.0 ml
0%
Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Knorr Mleczko kokosowe w proszku 1 kg
/g
45.0 g
0%

Kolendra świeża
/g
25.0 g
0%
Panierka
Panko
/g
130.0 g
0%
Wiórki kokosowe
/g
100.0 g
0%
Jaja
/cu
6.0 cu
0%
Olej Do Smażenia
/
0.0
0%
Sałatka
Ananas, obrany
/g
600.0 g
0%
Seler naciowy, obrany
/g
250.0 g
0%
Rzodkiewki
/g
200.0 g
0%
Mix sałat
/g
150.0 g
0%
Mięta Do Smaku
/
0.0
0%
Sos
Hellmann's Majonez Yofresh 5 L
/g
500.0 g
0%

Mięta liść
/g
20.0 g
0%
Limonka
/cu
1.0 cu
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Kurczak
-
Filet z kurczaka 750.0 g
-
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l 375.0 ml
-
Sól Do Smaku
-
Kolendra świeża 25.0 g
Panierka
-
Panko 130.0 g
-
Wiórki kokosowe 100.0 g
-
Jaja 6.0 cu
-
Olej Do Smażenia
Sałatka
-
Ananas, obrany 600.0 g
-
Seler naciowy, obrany 250.0 g
-
Rzodkiewki 200.0 g
-
Mix sałat 150.0 g
-
Mięta Do Smaku
Sos
-
Mięta liść 20.0 g
-
Limonka 1.0 cu
-
Kurczak
- Piersi z kurczaka zmiel, a następnie zmiksuj z Ramą 24%, szczyptą soli i mleczkiem kokosowym. Składniki przełóż do miski, dodaj pokrojoną kolendrę i wymieszaj.
- Kurczaka wstaw do lodówki.
-
Panierka
- Panko wymieszaj z wiórkami kokosowymi, jaja roztrzep.
- Z masy drobiowej uformuj kluski, opanieruj je w roztrzepanych jajach i panierce. Smaż w głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.
-
Sałatka
- Ananasa pokrój w dużą kostkę i zgrilluj. Seler naciowy i rzodkiewki pokrój w dowolny sposób. Połącz z sałatami i miętą.
-
Sos
- Majonez połącz z drobno pokrojonymi listkami mięty i sokiem z limonki. Całość wymieszaj.
-
Podanie
- Na talerzu ułóż dekoracyjnie sałatkę, ciepłego kurczaka i miętowy sos.