+

Kurczak

Panierka

  • Panko 130 g
  • Wiórki kokosowe 100 g
  • Jaja 6 cu
  • Olej do smażenia

Sałatka

  • Ananas obrany 600 g
  • Seler naciowy, obrany 250 g
  • Rzodkiewki 200 g
  • Mix sałat 150 g
  • Mięta do smaku

Sos

  1. Kurczak

    • Piersi z kurczaka zmiel, a następnie zmiksuj z Ramą 24%, szczyptą soli i mleczkiem kokosowym. Składniki przełóż do miski, dodaj pokrojoną kolendrę i wymieszaj.
    • Kurczaka wstaw do lodówki.
  2. Panierka

    • Panko wymieszaj z wiórkami kokosowymi, jaja roztrzep.
    • Z masy drobiowej uformuj kluski, opanieruj je w roztrzepanych jajach i panierce. Smaż w głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.
  3. Sałatka

    • Ananasa pokrój w dużą kostkę i zgrilluj. Seler naciowy i rzodkiewki pokrój w dowolny sposób. Połącz z sałatami i miętą.
  4. Sos

    • Majonez połącz z drobno pokrojonymi listkami mięty i sokiem z limonki. Całość wymieszaj.
  5. Podanie

    • Na talerzu ułóż dekoracyjnie sałatkę, ciepłego kurczaka i miętowy sos.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.