+

Kurczak

Panierka

  • Panko 130.0 g
  • Wiórki kokosowe 100.0 g
  • Jaja 6.0 cu
  • Olej do smażenia

Sałatka

  • Ananas, obrany 600.0 g
  • Seler naciowy, obrany 250.0 g
  • Rzodkiewki 200.0 g
  • Mix sałat 150.0 g
  • Mięta do smaku

Sos

  1. Kurczak

    • Piersi z kurczaka zmiel, a następnie zmiksuj z Ramą 24%, szczyptą soli i mleczkiem kokosowym. Składniki przełóż do miski, dodaj pokrojoną kolendrę i wymieszaj.
    • Kurczaka wstaw do lodówki.
  2. Panierka

    • Panko wymieszaj z wiórkami kokosowymi, jaja roztrzep.
    • Z masy drobiowej uformuj kluski, opanieruj je w roztrzepanych jajach i panierce. Smaż w głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.
  3. Sałatka

    • Ananasa pokrój w dużą kostkę i zgrilluj. Seler naciowy i rzodkiewki pokrój w dowolny sposób. Połącz z sałatami i miętą.
  4. Sos

    • Majonez połącz z drobno pokrojonymi listkami mięty i sokiem z limonki. Całość wymieszaj.
  5. Podanie

    • Na talerzu ułóż dekoracyjnie sałatkę, ciepłego kurczaka i miętowy sos.