+

Piersi z kurczaka

  • Filet z kurczaka (10 szt.) 1.8 kg

Pieczona dynia

Grzyby w śmietanie

Podanie

  1. Piersi z kurczaka

    • Piersi z kurczaka z kostką oczyść i porcyjnie zwakumuj. Gotuj w cyrkulatorze przez 1 godzinę w temperaturze 66⁰C.
  2. Pieczona dynia

    • Dynię obierz i pokrój w kostkę. Primerbę rozmarynową połącz z olejem i wymieszaj z dynią, całość upiecz w piekarniku.
  3. Grzyby w śmietanie

    • Cebulę zasmaż na oleju, dodaj pokrojone podgrzybki i cały czas zasmażaj. Podlej wodą i chwilę duś na wolnym ogniu.
    • Przypraw solą i pieprzem, dodaj Ramę Cremefine 31% oraz Sos grzybowy, który wzmocni grzybowy smak dania i jednocześnie je zagęści. Całość duś przez chwilę. Dopraw do smaku.
  4. Podanie

    • Kurczaka obsmaż na Ramie Culinesse, pokrój na mniejsze kawałki, przypraw Marynatą do drobiu. Podawaj z pieczoną dynią, grzybami w śmietanie i kluskami ziemniaczanymi gnocchi z pietruszką.
    • Udekoruj listkami rozmarynu.
+