+

Mięso

  • Pierś z kurczaka 1.5 kg
  • Woda gazowana 500 ml
  • Mąka 350 g
  • Skrobia kukurydziana 80 g
  • Proszek do pieczenia 15 g
  • Olej

Sos

  1. Mięso

    • Mięso pokrój w dużą kostkę, obtocz w skrobi kukurydzianej.
    • Z mąki, wody gazowanej i proszku do pieczenia przygotuj gęste ciasto.
    • Kurczaka zanurz w panierce, a następnie smaż w głębokim tłuszczu.
  2. Sos

    • Sos sporządź, łącząc ketchup, ocet ryżowy, Ketjap Manis, Sunshine Chili, wodę i cukier.
    • Wszystko zagotuj i zagęść skrobią kukurydzianą.
    • Warzywa: marchew, cebulę i paprykę pokrój w paski i podsmaż, wymieszaj z ananasem i pędami bambusa, a następnie połącz z sosem.
  3. Podanie

    • Sos do mięsa możesz podać w osobnym naczyniu lub przed podaniem wymieszaj go z mięsem i posyp posiekaną cebulą.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto