+

Wykonanie

  • Udka z kurczaka 1200 g
  • Jaja 3 cu
  • Mleko 100 ml
  • Mąka pszenna 40 g
  • Bułka tarta 100 g
  • Płatki kukurydziane (rozdrobnione) 100 g
  • Ziemniaki (ugotowane, puree) 1600 g
  • Fasolka szparagowa zielona 1500 g
  1. Wykonanie

    • Udko ugotuj w niewielkiej ilości osolonej wody, następnie wystudź.
    • Z mleka, mąki i jajek przygotuj lekkie ciasto, dopraw Delikatem uniwersalnym.
    • Bułkę tartą wymieszaj z płatkami kukurydzianymi, tworząc panierkę.
    • Udko z kurczaka obtocz w panierce, zanurz w cieście i ponownie w panierce.
    • Spryskaj Ramą Combi i piecz w temperaturze 205⁰C przez 7 minut lub smaż tradycyjnie.
    • Kurczaki podawaj z ziemniakami i fasolką.