+

Kurczak

  • Kurczak cały 4.8 kg

Marynata

Bejca

  • Oliwa z oliwek 140 ml
  • Sok z pomarańczy 50 ml
  • Skórka z pomarańczy 2 szt.
  • Papryka chili świeża kosteczka 21 g
  1. Kurczak

    • Kurczaka z kością podziel na części.
  2. Marynata

    • Wszystkie suche składniki marynaty wymieszaj i przypraw nimi kurczaka.

  3. Bejca

    • Wymieszaj oliwę z sokiem i skórką z pomarańczy oraz chili. Bejcą zalej kurczaka i odstaw do lodówki na minimum 4 godziny.

  4. Przygotowanie

    • Kurczak przed obórką termiczną powinien mieć temperaturę pokojową. Smaż, piecz lub grilluj do momentu, aż mięso będzie odchodzić od kości, a skórka będzie chrupiąca. Efekt mocno przypieczonej skórki jest charakterystyczny dla tego dania.


+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.