Kurczak Cordon Bleu
Kurczak Cordon Bleu to dobrze znany w Polsce kotlet szwajcarski, oryginalnie przyrządzany z cielęciny.

Składniki
Kurczak Cordon Bleu
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.37
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Kurczak
Filet z kurczaka
/kg
1.5 kg
0%
Ser żółty
/g
200.0 g
0%
Szynka gotowana
/g
300.0 g
0%
Knorr Przyprawa do kurczaka 100% naturalnych składników 0,35 kg
/g
20.0 g
0%

Panierka
Jaja
/szt.
4.0 szt.
0%
Woda
/l
1.0 l
0%
Mąka pszenna
/g
60.0 g
0%
Sól
/g
0.0 g
0%
Bułka tarta
/g
400.0 g
0%
Zioła fasolka
Fasolka szparagowa zielona
/kg
1.0 kg
0%
Aroma Mix maślano-ziołowy Knorr 1,1 kg
/g
35.0 g
0%

Podanie
Frytki domowe
/kg
1.2 kg
0%
Trybula
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Kurczak
-
Filet z kurczaka 1.5 kg
-
Ser żółty 200.0 g
-
Szynka gotowana 300.0 g
Panierka
-
Jaja 4.0 szt.
-
Woda 1.0 l
-
Mąka pszenna 60.0 g
-
Sól
-
Bułka tarta 400.0 g
Zioła fasolka
-
Fasolka szparagowa zielona 1.0 kg
Podanie
-
Frytki domowe 1.2 kg
-
Trybula
-
Kurczak
- Filety oczyść, natnij i rozłóż jak książkę, delikatnie rozbij.
- Dopraw przyprawą do kurczaka, połóż plaster sera i szynki. Mięso złóż tak, by zakryć nadzienie.
-
Panierka
- Połącz jaja z wodą, mąką i doprawsolą. Całość dokładnie wymieszaj.
- Kurczaka obtocz w bułce, następnie w panierce i ponownie w bułce.
- Kotlety usmaż w głębokim tłuszczu.
-
Zioła fasolka
- Ugotowaną fasolkę wymieszaj z Aroma Mixem, wstaw do pieca konwekcyjnego na parowanie na 2-3 minuty, wymieszaj.
-
Podanie
- Kurczaka Cordon Blue podawaj z przygotowaną fasolką szparagową i domowymi frytkami. Udekoruj listkami trybuli.