Menu

Składniki

+

Kurczak

Panierka

  • Jaja 4.0 szt.
  • Woda 1.0 l
  • Mąka pszenna 60.0 g
  • Sól
  • Bułka tarta 400.0 g

Zioła fasolka

Podanie

  • Frytki domowe 1.2 kg
  • Trybula

  1. Kurczak

    • Filety oczyść, natnij i rozłóż jak książkę, delikatnie rozbij.
    • Dopraw przyprawą do kurczaka, połóż plaster sera i szynki. Mięso złóż tak, by zakryć nadzienie.
  2. Panierka

    • Połącz jaja z wodą, mąką i doprawsolą. Całość dokładnie wymieszaj.
    • Kurczaka obtocz w bułce, następnie w panierce i ponownie w bułce.
    • Kotlety usmaż w głębokim tłuszczu.
  3. Zioła fasolka

    • Ugotowaną fasolkę wymieszaj z Aroma Mixem, wstaw do pieca konwekcyjnego na parowanie na 2-3 minuty, wymieszaj.
  4. Podanie

    • Kurczaka Cordon Blue podawaj z przygotowaną fasolką szparagową i domowymi frytkami. Udekoruj listkami trybuli.
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu