+

Kurczak

  • Filet z kurczaka 1.5 kg
  • Ser żółty 200 g
  • Szynka gotowana 300 g

Panierka

  • Jaja 4 szt
  • Woda 1 l
  • Mąka pszenna 60 g
  • Sól
  • Bułka tarta 400 g

Boczkowa fasolka

  • Fasolka szparagowa zielona 1 kg

Podanie

  • Frytki domowe 1.2 kg
  • Trybula
  1. Kurczak

    • Filety oczyść, natnij i rozłóż jak książkę, delikatnie rozbij.
    • Posmaruj Primerbą, połóż plaster sera i szynki. Mięso złóż tak, by zakryć nadzienie.
  2. Panierka

    • Połącz jaja z wodą, mąką i solą. Całość dokładnie wymieszaj.
    • Kurczaka obtocz w bułce, następnie w panierce i ponownie w bułce.
    • Płaską blachę G/N spryskaj Ramą Combi, poukładaj opanierowane kawałki, ponownie spryskaj Ramą Combi i piecz przez 10 minut w temperaturze 190⁰C.
  3. Boczkowa fasolka

    • Ugotowaną fasolkę wymieszaj z Aroma Mixem, wstaw do pieca konwekcyjnego na parowanie na 2-3 minuty, wymieszaj.
  4. Podanie

    • Kurczaka Cordon Blue podawaj z przygotowaną fasolką szparagową i domowymi frytkami. Udekoruj listkami trybuli.