Kremowy mus z łososiem i sałatą
Te atrakcyjne wizualnie i apetyczne kanapki są idealnym rozwiązaniem dla oferty cateringowej. Dla urozmaicenia możesz użyć: innych ryb wędzonych czy marynowanych, cienko krojonych wędlin oraz dowolnych gatunków sałat.

Składniki
Masa twarożkowa
-
Ser twarogowy 500 g
-
Chrzan 33 g
-
Cytryna 100 g
-
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l 200 ml
-
Sól, pieprz czarny do smaku
Dodatki
-
Łosoś wędzony 250 g
-
Pieczywo tramezzino 2 cu
-
Sałata Lollo Rosso
-
Masa twarożkowa
- Zmiel twaróg, połącz z chrzanem, Sosem sałatkowym, startą skórką i sokiem z cytryny oraz połową Ramy 24%. Wszystko zmiksuj na jednolitą masę.
- Drugą połowę Ramy 24% zagotuj, dodaj Auszpik i, podgrzewając, mieszaj do całkowitego rozpuszczenia.
- Następnie wlej do miksowanego twarożku.
-
Dodatki
- Rozmrożone arkusze tramezzino przechowuj w lodówce owinięte wilgotną ściereczką.
- Foremki wyłóż folią spożywczą, a następnie wyłóż je arkuszami tramezzino i odstaw.
- Tramezzino umieszczone w foremce posmaruj cienko twarożkiem, ułóż plastry łososia i ponownie posmaruj twarożkiem.
- Następnie ułóż liście sałaty, wypełnij twarożkiem i z góry przykryj tramezzino. Wypełnioną foremkę ciasno owiń folią spożywczą i odstaw do lodówki na minimum 2-3 godziny.
-
Podanie
- Po wyjęciu z folii krój w plastry i układaj na lustrach lub platerach. Podawaj z sałatą.