+

Masa twarożkowa

Dodatki

  • Łosoś wędzony 250 g
  • Pieczywo tramezzino 2 cu
  • Sałata Lollo Rosso
  1. Masa twarożkowa

    • Zmiel twaróg, połącz z chrzanem, Sosem sałatkowym, startą skórką i sokiem z cytryny oraz połową Ramy 24%. Wszystko zmiksuj na jednolitą masę.
    • Drugą połowę Ramy 24% zagotuj, dodaj Auszpik i, podgrzewając, mieszaj do całkowitego rozpuszczenia.
    • Następnie wlej do miksowanego twarożku.
  2. Dodatki

    • Rozmrożone arkusze tramezzino przechowuj w lodówce owinięte wilgotną ściereczką.
    • Foremki wyłóż folią spożywczą, a następnie wyłóż je arkuszami tramezzino i odstaw.
    • Tramezzino umieszczone w foremce posmaruj cienko twarożkiem, ułóż plastry łososia i ponownie posmaruj twarożkiem.
    • Następnie ułóż liście sałaty, wypełnij twarożkiem i z góry przykryj tramezzino. Wypełnioną foremkę ciasno owiń folią spożywczą i odstaw do lodówki na minimum 2-3 godziny.
  3. Podanie

    • Po wyjęciu z folii krój w plastry i układaj na lustrach lub platerach. Podawaj z sałatą.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto