+

Zupa

  • Woda 2 l
  • Oliwa z oliwek 30 ml
  • Wino białe wytrawne 70 ml
  • Masło 40 g
  • Cebula 80 g
  • Seler naciowy 60 g
  • Czosnek 10 g
  • Koper włoski 100 g
  • Tymianek suszony 2 g
  • Przyprawy: sól i pieprz

Podanie

  • Mięso małży 300 g
  • Pietruszka zielona
  1. Zupa

    • Warzywa obierz i pokrój w kostkę, zasmaż w garnku z tymiankiem, na końcu podlej winem; po odparowaniu wina dodaj wodę, pastę szafranową i fond z owoców morza.
    • Gotuj wywar na wolnym ogniu przez 20 minut, a następnie zmiksuj na gładką konsystencję i przecedź przez sito.
    • Wlej Ramę Cremefine Profi, dodaj zasmażkę, zagotuj i doprowadź do konsystencji kremu.
  2. Podanie

    • Przed samym podaniem podsmaż mięso małży na maśle i połącz z kremem.
    • Podawaj ze świeżo krojoną natką pietruszki.