Wegetariański krem ze skarmelizowanych pomidorów, bazylii i mascarpone
Karmelizowanie pomidorów sprawi, że będą mniej kwaśne, a mascarpone doskonale zagęści krem i doda potrawie szlachetności.

Składniki
Wegetariański krem ze skarmelizowanych pomidorów, bazylii i mascarpone
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł5647.8
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Krem
Cukier brązowy
/g
50.0 g
0%
Knorr Pomidori Pelati Pomidory w całości bez skórki 2,5 kg
/cu
10.0 cu
0%

Produkt bezglutenowy
Woda
/l
2.0 l
0%
Przyprawy (sól i pieprz)
/x
0.0 x
0%
Ser Mascarpone
/g
100.0 g
0%
Knorr Professional Primerba bazyliowa 0,34 kg
/g
30.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l
/ml
200.0 ml
0%
Sok Z Pomidrów Pelati Knorr 0,400 L
/
0.0
0%
Podanie
Bazylia świeża
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Krem
-
Cukier brązowy 50.0 g
-
Woda 2.0 l
-
Przyprawy (sól i pieprz)
-
Ser Mascarpone 100.0 g
-
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l 200.0 ml
-
Sok Z Pomidrów Pelati Knorr 0,400 L
Podanie
-
Bazylia świeża
-
Krem
- W szerokim garnku przygotuj jasny karmel z brązowego cukru. Pomidory przekrój na pół i dodaj do garnka, całość delikatnie zasmaż.
- Zupę toskańską połącz z wodą i zagotuj, dodaj sok z pomidorów Pelati oraz 5 skarmelizowanych pomidorów (resztę pozostaw).
- Całość zmiksuj, dopraw do smaku i wyporcjuj.
- Ramę 31% ubij z dodatkiem sera mascarpone i Primerby bazyliowej, dodaj do zupy i wymieszaj. Zwróć uwagę, żeby nie gotować kremu, ponieważ mascarpone może się zwarzyć.
-
Podanie
- Krem podawaj z połówką skarmelizowanego pomidora i listkami bazylii.