1. Krem

    • Zagotuj wodę z solą i wrzuć do niej zamrożony groszek.
    • Doprowadź do wrzenia i gotuj przez około 5 minut, aż groszek zmięknie, lecz nie straci koloru.
    • Gorący groszek odcedź, pozostaw jeden litr wywaru.
    • Następnie przełóż groszek do blendera i miksuj na gładką masę dodając Esencje bulionu warzywnego, zimne masło i miętę.
    • Na koniec dodaj litr wywaru oraz Ramę 15%. Wymieszaj.
  2. Podanie

    • Każdą porcje posyp pokruszonym serem feta.
    • Udekoruj według uznania.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.