+

Zupa

  • Masło 82% 200 g
  • Szalotka 150 g
  • Pasternak 300 g
  • Korzeń trybuli 200 g
  • Skorzonera 300 g
  • Ziemniaki 300 g
  • Topinambur 200 g
  • Woda 3 l
  • Rama Cremefine Profi Wielofunkcyjna (31%) 1 l 70 ml
  • Żółtko jaja kurzego z wolnego chowu 3 cu
  • Sól, pieprz biały do smaku

Podanie

  • Grzanki 150 g
  • Pasta truflowa 80 g
  • Sałata masłowa 40 g
  1. Zupa

    • W garnku rozgrzej masło, dodaj pokrojone w kostkę warzywa oraz Primerbę czosnkową.
    • Całość delikatnie zasmaż – tak, aby warzywa się nie zarumieniły.
    • Dodaj wodę i Esencję bulionu warzywnego, gotuj pod przykryciem do miękkości.
    • Zupę zmiksuj na krem i przecedź przez drobne sito, następnie dodaj Ramę połączoną z żółtkami.
    • Dopraw do smaku, w razie potrzeby zagęść.
  2. Podanie

    • Do głębokiego talerza nalej gęsty krem, udekoruj pastą truflową, grzankami i pokrojoną w paski sałatą.