Krem z pietruszki z dorszem
Rozgrzewający krem na jesienne dni. Aby pogłębić smak dania, pietruszkę przed gotowaniem upiecz w folii aluminiowej.

Składniki
Krem z pietruszki z dorszem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Krem
Fond z owoców morza w paście Knorr Professional 1 kg
/g
40.0 g
0%

Woda
/l
2.0 l
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
30.0 ml
0%
Porbiała część
/g
100.0 g
0%
Koper włoski
/g
100.0 g
0%
Pietruszka
/g
750.0 g
0%
Ziemniaki
/g
300.0 g
0%
Sól
/g
0.0 g
0%
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l
/ml
100.0 ml
0%
Masło
/g
50.0 g
0%
Dorsz
Polędwica Z Dorsza 500 G
/
0.0
0%
Oliwa
/ml
50.0 ml
0%
Podanie
Oliwa Truflowa 30 Ml
/
0.0
0%
Pietruszka zielona
/g
20.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Krem
-
Woda 2.0 l
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 30.0 ml
-
Porbiała część 100.0 g
-
Koper włoski 100.0 g
-
Pietruszka 750.0 g
-
Ziemniaki 300.0 g
-
Sól
-
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l 100.0 ml
-
Masło 50.0 g
Dorsz
-
Polędwica Z Dorsza 500 G
-
Oliwa 50.0 ml
Podanie
-
Oliwa Truflowa 30 Ml
-
Pietruszka zielona 20.0 g
-
Krem
- Pokrojony por zeszklij przy użyciu Ramy Culinesse Profi, dodaj pokrojoną pietruszkę i koper włoski, zalej wodą i gotuj.
- Następnie dodaj pokrojone ziemniaki i fond z owoców morza w paście, gotuj do miękkości.
- Całość zmiksuj na gładką masę i przetrzyj przez sito.
- Na koniec dodaj Ramę Cremefine Profi 15% i surowe masło, mieszaj do rozpuszczenia.
- Dopraw do smaku solą i białym pieprzem.
-
Dorsz
- Polędwicę z dorsza pokrój na 10 porcji, ułóż na pergaminie, posmaruj oliwą i zapiecz w temperaturze 180˚C przez 6 minut.
-
Podanie
- Krem wlej do naczynia, skrop oliwą truflową, na wierzch połóż porcję dorsza i frytowaną natkę pietruszki.