Krem z pieczarek z rozmarynem
Sergiusz Hieronimczak prezentuje autorski pomysł na krem pieczarkowy - finezja chrupiących pieczarek w połączeniu z charakternym jarmużem przełamana delikatną kwasowością Ramy 24%.

Składniki
Krem z pieczarek z rozmarynem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Krem z pieczarek
Pieczarki
/kg
1.0 kg
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
25.0 ml
0%
Rozmaryn świeży
/cu
2.0 cu
0%
Czosnek
/ząbki
3.0 ząbki
0%
Cebula
/g
50.0 g
0%
Esencja bulionu drobiowego Knorr Professional 1 l
/ml
20.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Woda
/ml
750.0 ml
0%
"Śmietanka" roślinna 30%
/ml
300.0 ml
0%
Sól, Grubo Mielony Pieprz Do Smaku
/
0.0
0%
Garni
Pieczarki
/g
25.0 g
0%
"Śmietanka" roślinna 30%
/ml
50.0 ml
0%
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l
/ml
25.0 ml
0%
Jarmuż
/g
50.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Krem z pieczarek
-
Pieczarki 1.0 kg
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 25.0 ml
-
Rozmaryn świeży 2.0 cu
-
Czosnek 3.0 ząbki
-
Cebula 50.0 g
-
Woda 750.0 ml
-
"Śmietanka" roślinna 30% 300.0 ml
-
Sól, Grubo Mielony Pieprz Do Smaku
Garni
-
Pieczarki 25.0 g
-
"Śmietanka" roślinna 30% 50.0 ml
-
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l 25.0 ml
-
Jarmuż 50.0 g
-
Krem z pieczarek
- Pieczarki umyj, pokrój w plasterki o grubości około 5mm.
- W głębokim rondlu rozgrzej Ramę Culinnese i zarumień pieczarki na złoty kolor.
- Pokrojoną drobno cebulę i czosnek zeszklij na Ramie Culinesse.
- Połącz cebule i pieczarki, dodaj igły rozmarynu i smaż razem jeszcze przez chwilę.
- Zalej wszystko Esencją bulionu drobiowego, wymieszaną z wodą i gotuj przez około 10 minut.
- Zmiksuj zupę na gładką masę. Dodaj Ramę 31%. Doprawić sola i pieprzem.
-
Garni
- Pieczarki pokrój w plasterki i zasmaż na Ramie Culinesse na złoty kolor.
- Liście jarmużu pokrój, na średnie kawałki. Dodaj do pieczarek.
- Podawaj jako garni na powierzchni zupy.