Menu

Składniki

+

ZUPA

BOCZEK TERIYAKI

  1. ZUPA

    • Paprykę posmaruj olejem, oprósz cukrem i upiecz w temperaturze 230°C na ciemno-brązowy kolor, wystudź, obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne.
    • Na oleju zasmaż paprykę, podlej winem i zredukuj. - Następnie dodaj pomidory, paprykę słodką, kmin rzymski, duś przez chwilę, zalej wodą, wsyp rosół wołowy i gotuj do momentu, aż wszystkie składniki się rozpadną.
    • Zupę zmiksuj na gładką masę i przetrzyj przez gęste sito, dopraw tabasco.
    • Pokrojone tofu zrumień na suchej patelni.
  2. BOCZEK TERIYAKI

    • Skórę boczku natnij dekoracyjnie.- Z wody, soli, liścia laurowego i czosnku przygotuj solankę, włóż do niej boczek na 3 dni.- Zapeklowany boczek natrzyj połową sosu Teriyaki. Przełóż do worka, zamknij i skompresuj w wakum.
    • Gotuj w piecu przez 8 godzin w temperaturze 68°C.- Następnie boczek przyduś obciążoną blachą G/N i wystudź.
    • Boczek pokrój, zrumień na suchej patelni na złoty kolor, pod koniec dodaj pozostały sos Teriyaki.

  3. PODANIE

    • Krem z pieczonej papryki podawaj z tofu, boczkiem Teriyaki i szczypiorkiem.
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu