Krem z palonej papryki z boczkiem Teriyaki

Składniki
Krem z palonej papryki z boczkiem Teriyaki
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł4303.34
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
ZUPA
Papryka czerwona
/kg
0.6 kg
0%
Olej
/ml
80.0 ml
0%
Cukier
/g
20.0 g
0%
Wino białe
/l
0.2 l
0%
Knorr Polparicca di Pomodoro Pomidory bez skórki pokrojone w kostkę 2,55 kg
/kg
0.4 kg
0%

Produkt bezglutenowy
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr Professional 0,22 kg
/g
20.0 g
0%

Kmin rzymski
/g
3.0 g
0%
Rosół wołowy Knorr Professional 1 kg
/g
40.0 g
0%

Woda
/l
2.2 l
0%
Tabasco
/ml
1.0 ml
0%
Tofu wędzone
/kg
0.2 kg
0%
BOCZEK TERIYAKI
Boczek surowy
/kg
1.0 kg
0%
Woda
/l
1.0 l
0%
Sól peklowa
/g
60.0 g
0%
Liść laurowy
/g
1.0 g
0%
Czosnek
/g
20.0 g
0%
Knorr Sos Teriyaki 1l
/ml
300.0 ml
0%

Szczypiorek
/g
80.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
ZUPA
-
Papryka czerwona 0.6 kg
-
Olej 80.0 ml
-
Cukier 20.0 g
-
Wino białe 0.2 l
-
Kmin rzymski 3.0 g
-
Woda 2.2 l
-
Tabasco 1.0 ml
-
Tofu wędzone 0.2 kg
BOCZEK TERIYAKI
-
Boczek surowy 1.0 kg
-
Woda 1.0 l
-
Sól peklowa 60.0 g
-
Liść laurowy 1.0 g
-
Czosnek 20.0 g
-
Szczypiorek 80.0 g
-
ZUPA
- Paprykę posmaruj olejem, oprósz cukrem i upiecz w temperaturze 230°C na ciemno-brązowy kolor, wystudź, obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne.
- Na oleju zasmaż paprykę, podlej winem i zredukuj. - Następnie dodaj pomidory, paprykę słodką, kmin rzymski, duś przez chwilę, zalej wodą, wsyp rosół wołowy i gotuj do momentu, aż wszystkie składniki się rozpadną.
- Zupę zmiksuj na gładką masę i przetrzyj przez gęste sito, dopraw tabasco.
- Pokrojone tofu zrumień na suchej patelni.
-
BOCZEK TERIYAKI
- Skórę boczku natnij dekoracyjnie.- Z wody, soli, liścia laurowego i czosnku przygotuj solankę, włóż do niej boczek na 3 dni.- Zapeklowany boczek natrzyj połową sosu Teriyaki. Przełóż do worka, zamknij i skompresuj w wakum.
- Gotuj w piecu przez 8 godzin w temperaturze 68°C.- Następnie boczek przyduś obciążoną blachą G/N i wystudź.
- Boczek pokrój, zrumień na suchej patelni na złoty kolor, pod koniec dodaj pozostały sos Teriyaki.
-
PODANIE
- Krem z pieczonej papryki podawaj z tofu, boczkiem Teriyaki i szczypiorkiem.