Menu

Składniki

+

Krem szparagowy

Piklowana kalarepa

  • Woda 150.0 ml
  • Ocet winny biały 150.0 ml
  • Liść laurowy 2.0 g
  • Ziele angielskie 2.0 g
  • Sól do smaku
  • Cukier 10.0 g
  • Kalarepa 300.0 g

Olej ziołowy

  • Olej 80.0 ml
  • Lubczyk 30.0 g
  • Sól do smaku

  1. Krem szparagowy

    • Zupę krem szparagowy wymieszaj w 1 l ciepłej wody, zagotuj. 
    • Na maśle zeszklij szalotkę i por, dodaj pokrojone ziemniaki, wlej 1 l wody, gotuj pod przykryciem do miękkości, zmiksuj na krem i połącz z ugotowaną zupą. 
    • Dodaj zimne masło i śmietankę. 
    • Całość wymieszaj i dopraw do smaku. 
    • Bagietkę pokrój na krajalnicy, posmaruj oliwą wymieszaną z Primerbą i wstaw do pieca na 180°C.
  2. Piklowana kalarepa

    • Wodę zagotuj z octem, liściem laurowym, zielem angielskim, solą i cukrem. 
    • Do zimnej zalewy dodaj kalarepę i zamknij w worku wakum. 
    • Odstaw na 24 godziny.
  3. Olej ziołowy

    • Olej podgrzej do temp. 70°C z posiekanym lubczykiem. 
    • Zmiksuj, przecedź przez gęste sito, dopraw solą.
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu