Menu
+

Zupa:

  • Cebula, kostka 80 g
  • Por biała część - kostka 50 g
  • Pietruszka, korzeń 100 g
  • Seler 50 g
  • Woda 2000 ml
  • Ziemniaki (kostka) 100 g
  • Masło 60 g
  • Sól do smaku
  • Cukier do smaku
  • Żółtko 2 szt

Podanie:

  • Oliwa
  • Pietruszka zielona
  • Grzanki
  • Główki białych szparagów - grillowane 10 szt
  1. Zupa:

    • Zetrzyj pietruszkę i seler.
    • Cebulę, por i starte warzywa zeszklij.
    • Następnie dodaj 500 ml wody i ziemniaki. Gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem.
    • Następnie całość zmiksuj w termomiksie.
    • Zupę krem ze szparagów wymieszaj w zimnej wodzie. Mieszając doprowadź do wrzenia, gotuj na wolnym ogniu około 3 minuty i odstaw.
    • Następnie połącz ze zmiksowanymi warzywami, wymieszaj.
    • Żółtka połącz z Ramą Cremefine 31%, zahartuj gorącym kremem i połącz z całością. Dodaj masło pokrojone w kostkę, wymieszaj i dopraw do smaku.
  2. Podanie:

    • Przygotuj oliwę pietruszkową - pietruszkę posiekaj i zmiksuj z oliwą, przecedź przez gazę.
    • Zupę podawaj z główkami grillowanych szparagów, oliwą pietruszkową oraz grzankami.