Krem pomidorowo - paprykowy z serem feta i grzankami
Kliknij tutaj i odkryj więcej inspiracji z wykorzystaniem pomidorowych baz warzywnych Knorr Professional!

Składniki
Krem pomidorowo - paprykowy z serem feta i grzankami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł274.55
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie
Oliwa
/ml
30.0 ml
0%
Masło
/g
30.0 g
0%
Czosnek, posiekany
/g
20.0 g
0%
Woda
/ml
450.0 ml
0%
Rosół jarzynowy Knorr Professional 1 kg
/g
25.0 g
0%

Peperonata Pokrojona kolorowa papryka Knorr Professional 2,6 kg
/g
750.0 g
0%
.jpg)
Produkt bezglutenowy
Pieprz czarny mielony z Wietnamu Knorr Professional 0,5 kg
/g
1.0 g
0%

Sól
/g
1.0 g
0%
Chleb tostowy
/g
100.0 g
0%
Podanie
Ser Feta
/g
100.0 g
0%
Pestki dyni
/g
20.0 g
0%
Oliwa dyniowa
/ml
20.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie
-
Oliwa 30.0 ml
-
Masło 30.0 g
-
Czosnek, posiekany 20.0 g
-
Woda 450.0 ml
-
Sól 1.0 g
-
Chleb tostowy 100.0 g
Podanie
-
Ser Feta 100.0 g
-
Pestki dyni 20.0 g
-
Oliwa dyniowa 20.0 ml
-
Wykonanie
- Na oliwie z masłem zeszklij cebulę z czosnkiem, wlej wodę, dodaj Rosół jarzynowy i gotuj kilka minut pod przykryciem.
- Następnie dodaj Tomato Pronto, Peperonatę, pieprz i gotuj pod przykryciem około 15 minut.
- Całość zmiksuj i dopraw do smaku.
- Z pieczywa przygotuj grzanki.
-
Podanie
- Na gorący krem ułóż grzanki, posyp pokruszonym serem feta, przyrumienionymi pestkami dyni i delikatnie skrop olejem dyniowym.