+

Krem drobiowy

Podanie

  • Wakame 50 g
  • Mięso z kurczaka z wywaru 300 g
  • Tłuszcz do głębokiego smażenia
  1. Krem drobiowy

    • Kurczaka zalej zimną wodą i gotuj razem z warzywami na wolnym ogniu około 1,5 godziny. W trakcie gotowania dopraw do smaku rosołem z kury i pastą curry.
    • Wyjmij mięso i pozostaw do wystudzenia.
    • Pozostałe warzywa zmiksuj. Dodaj Ramę 15%, sok z limonki i przyprawy.
    • Zupę przecedź przez drobne sito, zagęść zasmażką z mąki i masła do uzyskania konsystencji kremu.
  2. Podanie

    • Wystudzone mięso obierz, rozdzielając włókna, i wrzuć je do rozgrzanego głębokiego tłuszczu.
    • Krem drobiowy z żółtym curry podawaj z wodorostami i chrupiącym kurczakiem.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto