Królik w warzywnym ragout z mleczkiem kokosowym
To danie, dzięki zastosowaniu mleczka kokosowego, jest lżejszą i ciekawszą alternatywą dla tradycyjnego królika duszonego w śmietanie.

Składniki
Królik w warzywnym ragout z mleczkiem kokosowym
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Królik
Królik
/g
1800.0 g
0%
Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Czosnek
/ząbki
2.0 ząbki
0%
Musztarda Dijon
/g
50.0 g
0%
Olej Do Smażenia
/
0.0
0%
Woda
/ml
700.0 ml
0%
Esencja bulionu drobiowego Knorr Professional 1 l
/ml
50.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Knorr Mleczko kokosowe w proszku 1 kg
/g
150.0 g
0%

Ragout
Boczek wędzony (kostka)
/g
300.0 g
0%
Marchew
/g
400.0 g
0%
Bakłażan
/g
300.0 g
0%
Ziemniaki słodkie
/g
400.0 g
0%
Pasternak
/g
300.0 g
0%
Koper włoski
/g
200.0 g
0%
Por
/g
100.0 g
0%
Musztarda Z Kulkami Gorczycy Do Smaku
/
0.0
0%
Musztarda Dijon Do Smaku
/
0.0
0%
Zasmażka Ciemna Knorr Do Zagęszczenia
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Królik
-
Królik 1800.0 g
-
Sól Do Smaku
-
Czosnek 2.0 ząbki
-
Musztarda Dijon 50.0 g
-
Olej Do Smażenia
-
Woda 700.0 ml
Ragout
-
Boczek wędzony (kostka) 300.0 g
-
Marchew 400.0 g
-
Bakłażan 300.0 g
-
Ziemniaki słodkie 400.0 g
-
Pasternak 300.0 g
-
Koper włoski 200.0 g
-
Por 100.0 g
-
Musztarda Z Kulkami Gorczycy Do Smaku
-
Musztarda Dijon Do Smaku
-
Zasmażka Ciemna Knorr Do Zagęszczenia
-
Królik
- Królika pokrój razem z kośćmi na dowolne kawałki, przypraw solą, rozgniecionym czosnkiem i musztardą dijon. Pozostaw do zamarynowania na kilka godzin.
- Następnie mięso obsmaż na złoty kolor, zalej wodą, dodaj Esencję bulionu drobiowego i duś pod przykryciem ok. 30-40 minut. Po upływie tego czasu dodaj mleczko kokosowe.
-
Ragout
- Na osobnej patelni podsmaż boczek oraz pozostałe warzywa pokrojone w dużą kostkę. Połącz z królikiem.
- Do powstałego gulaszu dodaj musztardę, sól i zagęść ciemną zasmażką
- Całość duś kilka minut tak, by warzywa się nie rozgotowały.