+

Królik

Ragout

  • Boczek wędzony (kostka) 300 g
  • Marchew 400 g
  • Bakłażan 300 g
  • Ziemniaki słodkie 400 g
  • Pasternak 300 g
  • Koper włoski 200 g
  • Por 100 g
  • Musztarda z kulkami gorczycy do smaku
  • Musztarda dijon do smaku
  • Sól do smaku
  • Zasmażka ciemna Knorr do zagęszczenia
  1. Królik

    • Królika pokrój razem z kośćmi na dowolne kawałki, przypraw solą, rozgniecionym czosnkiem i musztardą dijon. Pozostaw do zamarynowania na kilka godzin.
    • Następnie mięso obsmaż na złoty kolor, zalej wodą, dodaj Esencję bulionu drobiowego i duś pod przykryciem ok. 30-40 minut. Po upływie tego czasu dodaj mleczko kokosowe.
  2. Ragout

    • Na osobnej patelni podsmaż boczek oraz pozostałe warzywa pokrojone w dużą kostkę. Połącz z królikiem.
    • Do powstałego gulaszu dodaj musztardę, sól i zagęść ciemną zasmażką
    • Całość duś kilka minut tak, by warzywa się nie rozgotowały.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.