Konfitura z imbiru i cytryny

Składniki
Konfitura z imbiru i cytryny
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie:
Imbir obrany
/g
700.0 g
0%
Cytryna
/g
700.0 g
0%
Cukier
/g
500.0 g
0%
Woda
/ml
500.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie:
-
Imbir obrany 700.0 g
-
Cytryna 700.0 g
-
Cukier 500.0 g
-
Woda 500.0 ml
-
Wykonanie:
- Imbir obrać i pokroić w drobną kostkę, a cytryny wyfiletować.
- Zagotuj wodę z cukrem, dodaj imbir i cytrynę. Gotuj do uzyskania pożądanej konsystencji.
Jak sprawdzić, czy konfitura ma odpowiednią konsystencję? Na bardzo zimny talerzyk wyłóż łyżkę gorącej konfitury i odczekaj do wystygnięcia. W ten sposób szybko stwierdzisz, czy konsystencja jest odpowiednia. Pasteryzuj w słoiczkach na sucho. Wstaw do zimnego pieca i nastaw na 130⁰C.Gdy piec osiągnie temperaturę 130⁰C, włóż słoiczki i trzymaj przez 20 minut.