1. Kurczak

    • Udka z kurczaka posyp z obu stron Delikatem.
    • Włóż je do G/N i zalej Ramą Culinesse, aż będą całkowicie zanurzone.
    • Następnie umieść udka w nagrzanym piecu ustawionym na temperaturę 60°C i konfituj przez około 10 godzin.
    • Wyjmij udka z tłuszczu (można usunąć ostatnie drobne kości).
    • Przed samym podaniem podpiecz udka krótko i intensywnie na maśle, aż nabiorą koloru.
  2. Sos

    • Esencję bulionu drobiowego połącz z wodą i zagotuj, zagęść ciemną zasmażką. Całość gotuj przez kilka minut.
  3. Puree

    • Ziarna kukurydzy gotuj na parze przez około 10 minut. Nieznaczną część ziaren odłóż do późniejszej dekoracji.
    • Resztę kukurydzy umieść w Thermomixie i mieszaj w temperaturze 70°C, aż cała masa będzie gładka.
    • Dopraw Esencją bulionu warzywnego i dodaj masło dla uzyskania gładkiej konsystencji.
    • Przepuść puree przez sito, tak żeby było całkowicie gładkie.
  4. Podanie

    • Umieść na talerzu i posyp je kilkoma ziarnami kukurydzy.
    • Podpieczone udka połóż na talerzu obok puree.
    • Podlej mięso odrobiną sosu i dodaj popcorn.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.