Klopsiki wegetariańskie w kremowym sosie grzybowym z pappardelle | Unilever Food Solutions
+

Sos grzybowy:

  • Olej 40 ml
  • Podgrzybki świeże lub mrożone 250 g
  • Borowiki świeże lub mrożone 250 g
  • Wino białe wytrawne 150 ml
  • Śmietanka 18% 1.3 l
  • Sól 3 g
  • Tymianek świeży 10 g

Podanie:

  1. Sos grzybowy:

    • Na oleju podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę i grzyby pokrojone w paski.
    • Podlej winem i odparuj.
    • Dodaj śmietankę i redukuj.
    • Dopraw do smaku.
  2. Podanie:

    • Pappardelle ugotuj.
    • Podgrzane „Jak klopsiki” wymieszaj z sosem i makaronem.
    • Całość udekoruj świeżym tymiankiem.