+

Żeberka

Glazura

  • Czosnek mielony 10 g
  • Cukier brązowy 50 g
  • Whisky 50 ml
  • Sos worcestershire 20 ml
  • Chili w proszku 2 g
  • Gorczyca mielona 5 g
  • Kolendra mielona 5 g
  • Aromat wędzarniczy w płynie 5 ml
  • Tabasco 3 ml
  1. Żeberka

    • Żeberka oczyść, zdejmij błonę i wyporcjuj.
    • 5 litrów wody połącz z solą i cukrem, dodaj żeberka i odstaw do lodówki na 24 godziny, następnie wyjmij z solanki i wypłucz.
    • Do 4 litrów gorącej wody dodaj Sos pieczeniowy, wymieszaj i zagotuj.
    • Do głębokiej blachy G/N włóż żeberka i zalej przygotowanym sosem, przykryj i wstaw do pieca rozgrzanego do 140-150°C i piecz do miękkości. Mięso wyjmij, a powstały sos przecedź i zachowaj do następnej produkcji żeberek.

  2. Glazura

    • Wszystkie składniki glazury wymieszaj.
    • Żeberka grilluj, przewracając i smarując glazurą co jakiś czas.
  3. Podanie

    • Podawaj z purée ziemniaczanym, sałatką coleslaw i sosem BBQ.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto