+

Sos

Sałatka

  • Boczek wędzony, plastry 20 cu
  • Sałatazielona liść dębu lub masłowa (serca) 300 g
  • Jaja przepiórcze 20 cu
  • Ser twarogowy 250 g
  • Chleb żytniwiejski tradycyjny 300 g
  • Rzodkiewki 100 g
  • Ogórek zielony(cienkie sztuki) 250 g
  1. Sos

    • Sos ogrodowy wymieszaj w zimnej wodzie, dodaj miód, musztardę, posiekany koperek, olej i ponownie wymieszaj, odstaw na 10 minut.
    • Po tym czasie wymieszaj ponownie.
    • Sos jest gotowy do podania i nie rozwarstwia się.
  2. Sałatka

    • Plastry boczku grilluj, ułóż na papierowych ręcznikach, aby odsączyć tłuszcz, po wystygnięciu połam na mniejsze kawałki.
    • Sałatę rozłóż na liście, jajka przepiórcze usmaż jako sadzone, twaróg delikatnie pokrusz, z pieczywa przygotuj 10 dużych grzanek.
    • Rzodkiewki i ogórki pokrój w plastry na tarce karbowanej.
  3. Podanie

    • Wszystkie składniki odpowiednio ułóż na talerzu i skrop sosem.
    • Dekoruj według uznania mikroziołami i kwiatami jadalnymi.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.