+

"Jak Kurczak"

Warzywa

  • Ogórek zielony 300 g
  • Papryka kolorowa 300 g
  • Pomidory 200 g
  • Cebula czerwona 100 g
  • Mix sałat Toscana 150 g

Sos czosnkowy

Podanie

  • Frytki 1 kg
  • Chlebki Pita 5 szt.
  1. "Jak Kurczak"

    • „Jak Kurczaka” pokrój w cienkie paski.
    • Przyprawę do grilla, kurczaka, paprykę wędzoną, oregano, bazylię, czosnek mielony, cukier i cynamonrazem zmiksuj.
    • Na oleju zasmaż „Jak Kurczaka” ze 100 g cebuli pokrojonej w piórka.
    • Na koniec dodaj przyprawy i wymieszaj.
  2. Warzywa

    • Ogórki i paprykę pokrój w słupki, pomidory w cząstki, a cebulę w krążki. Następnie połącz z mixem sałat.
  3. Sos czosnkowy

    • Majonez połącz z maślanką, roztartym czosnkiem, czosnkiem sgranulowanym, solą i pieprzem.
  4. Podanie

    • Kebab podawaj z sosem czosnkowym warzywami, grillowaną pitą i frytkami. Całość udekoruj sezonowymi ziołami.