Kanapka pastrami z rukolą i grillowaną papryką | Unilever Food Solutions
+

Pastrami

Kanapka

  1. Pastrami

    • Składniki solanki wymieszaj i włóż do niej oczyszczone mięso. Wstaw do lodówki na 10 dni.
    • Następnie mięso opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i przypraw Delikatem do grilla wymieszanym z wędzona papryką.
    • Obsmaż na rumiany kolor ze wszystkich stron i piecz przez 4-6 godzin w temperaturze 93°C lub 12 godzin w temperaturze 62°C.
    • W trakcie pieczenia możesz podkładać rozżarzone wiórki drewna owocowego w celu podwędzenia.
    • Następnie mięso wystudź i pokrój w cienkie plasterki na krajalnicy.
  2. Kanapka

    • Kromki chleba upiecz na chrupko, posmaruj pastą truflową i majonezem.
    • Chleb przełóż wołowiną, grillowaną papryką i rukolą.